1941803.jpg

 

MUSTIKKAKUKKO eli RÄTTÄNÄ (4-6:lle hengelle)

125g rasvaa
1/4dl sokeria
1dl ruisjauhoja
1dl ohrajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1/2l (sopivasti) mustikoita
1/2dl sokeria
1rkl perunajauhoja

1. Sekoita rasva ja sokeri keskenään. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
2. Painele 3/4 takinasta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kaada mustikka-sokeri-perunahauhotäyte syvennykseen.
4. Peitä täyte lopulla taikinalla.
5. Paista 200 C:ssa n.30min.
6. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Annoskukot voit paistaa leivosvuoissa, paistoaika n.30min.

HUOM! Minun piti taikinaa tehdä vielä lisää, sillä se ei riittänyt alkuunkaan ylläolevan vuoan pohjalle saati päälle. Riippuu toki vuoan koosta, paljonko taikinaa tarvitsee.

Hyvää, hieman terveellisempää mustikkapiirakkaa. :)